The only news website
dedicated to Lichfield & Burntwood

Makeover for Lichfield’s Speakers’ Corner

The plaque at Speakers' Corner in Lichfield

The plaque at Speakers' Corner in Lichfield

Work to improve Lichfield’s Speakers’ Corner has begun.

The Dam Street site will get a new stone set into the ground in front of the current Speaker’s Corner plaque to act as a podium.

Other elements of the makeover include removing the steps down to Minster Pool and raising the ground level, so the area around Speakers’ Corner will act as a viewing platform across the pool. A low curved wall, which people can sit on, will also mark out the new viewing area and Speakers’ Corner zone.

Councillor Neil Roberts, Lichfield District Council’s Cabinet Member for Development Services, said:

“This part of the redevelopment of Minster Pool and Walk was not in the original plans for the historic parks makeover, as Speakers’ Corner was established after we drew up the plans. However, since then we have been working with Speakers’ Corner, Lichfield to come up with a design that will give public speakers a clearly defined space to have their say.

“We are pleased the Heritage Lottery Fund and the Big Lottery Fund have allowed this extra work to be included in our historic parks programme, as it is important to make a feature out of this special place.”

Canon Pete Wilcox, Chair of Lichfield’s Speakers’ Corner Founding Committee, added:

“Speakers’ Corner, Lichfield has worked closely with Lichfield District Council on the plans, and we’re all delighted that building work to clearly define Speakers’ Corner is about to start. We’re confident the improved area will attract even more speakers to engage the people of Lichfield on a range of thought-provoking issues.”

A volunteer wrote this. Say thanks with a coffee.

Advertisements
Founder of LichfieldLive and editor of the site.

1 Comment

  1. Rich Spencer

    7th December, 2010 at 11:37 pm

    Good news that there is some promise of development at least, it will be an opiate to the pains caused by the woeful design given to the pool’s bank – or should I say lack of – and imperious looking bars.
    No mention is made in the article, but will the designs for Speaker’s Corner be in keeping with those proposed by St Martin’s students which were exhibited at the Wedge Gallery?